amateurorkesten.nl

De Muziekkring Laren

KAMERORKEST DE MUZIEKKRING
Kamerorkest De Muziekkring is al bijna zestig jaar een enthousiast muziekgezelschap. Het werd in 1963 als Vereniging ‘Muziekkring Muiderberg’ opgericht en bestond voornamelijk uit strijkers. In de zeventiger jaren werd het versterkt met blazers en verhuisde het naar de Gooische School in Laren. Sinds september 2013 staat dirigent Yvonne de Winter op de bok.

We hopen, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen ons eerstvolgende concert te geven:

Zaterdag 29 januari 2022
15.00 uur
MCO, Hilversum
Dirigent: Yvonne de Winter

We spelen onder meer:

Antonin Dvorak (1841–1904), Tsjechische Suite, Opus 39
Ludwig van Beethoven (1770-1827), Ouvertüre zu Goethes Trauerspiel “Egmont”, Opus 84
Georges Bizet (1838-1875), Symfonie nr 1 in C majeur
Hendrik Andriessen (1892–1981), Variaties en fuga op een thema van Johann Kunau
Jurriaan Andriessen (1925–1996), Sinfonia dell Arte

Muziekcentrum van de Omroep,
Heuvellaan 33, 1217 LJ Hlversum

Parkeren en toegang gratis, collecte na afloop

ORKEST
Dirigent: Yvonne de Winter
Repetitieavond: Elke maandag van 19.45-22.15 uur
Repetitielocatie: Gooische School, ingang Standelkruid te Laren (NH)
Aantal muzikanten: ca. 30 (20 strijkers en 10 blazers)
Naast twee concerten per jaar in de regio houdt het orkest voor elk concert een studiedag en daarnaast eenmaal per jaar een kamermuziekavond.

DONATEURS
Onze vereniging krijgt geen subsidie. Mede daarom zijn donateurs van harte welkom. Donateurs kunnen zich opgeven via het contactformulier op onze website www.demuziekkring.nl en worden dan per e-mail over het orkest op de hoogte gehouden.

VACATURES
Bij ons orkest kunnen muzikanten na een maand op proef komen meespelen in overleg met de concertmeester en de dirigent. Zie voor de vacatures www.demuziekkring.nl/orkest. Misschien levert dat niet altijd musiceren op het hoogste niveau op en valt er wel eens een nootje onder de lessenaar, maar het speelplezier is hoorbaar en zichtbaar. Afhankelijk van de stukken die gespeeld worden, wordt het orkest een paar weken voor de uitvoering versterkt door musici van andere orkesten die de instrumenten bespelen die in het orkest (nog) ontbreken.
De Muziekkring is een vereniging (KvK Hilversum: V417542) en de leden betalen € 26,- per maand contributie om de kosten van dirigent, huur repetitieruimte en bladmuziek te betalen.


CONTACT
Contactadres: Annette Thijs – secretaris
E-mail: secretaris@demuziekkring.nl
Contactformulier op de website: http://www.demuziekkring.nl/contactpagina.html Telefoon: de PR-commissie, mevrouw G. Hermans: 06-27070421

www.demuziekkring.nl