amateurorkesten.nl

De Muziekkring Laren

KAMERORKEST DE MUZIEKKRING
Kamerorkest De Muziekkring is al meer dan vijftig jaar een enthousiast muziekgezelschap. Het werd in 1963 als Vereniging ‘Muziekkring Muiderberg’ opgericht en bestond voornamelijk uit strijkers. In de zeventiger jaren werd het versterkt met blazers en verhuisde het naar de Gooische School in Laren. Sinds september 2013 heeft dirigent Yvonne de Winter de muzikale leiding over het orkest.

WINTERCONCERT
Zondagmiddag 19 januari 2020 15.00 uur
Dorpskerk, Torenlaan 16, Blaricum

Dirigent: Yvonne de Winter

Gabriel Fauré (1845-1924) Pavane, opus 50

Antonio Vivaldi (1678-1741) Dubbelconcert in D Mineur
Solisten:
Eva Schotanus, fluit
Yvonne de Winter, hobo

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Symfonie in G Mineur, “Nr. 40”, KV 550

Amilcare Ponchielli (1834-1886)
Urendans uit La Gioconda

toegang vrij, collecte na afloop

ORKEST
Dirigent: Yvonne de Winter
Repetitieavond: Elke maandag tussen 19.45 - 22.15 uur
Repetitielocatie: Gooische School, ingang Standelkruid te Laren (NH)
Aantal muzikanten: ca. 30 (20 strijkers en 10 blazers)
Afhankelijk van de stukken die gespeeld worden, wordt het orkest een paar weken voor de uitvoering versterkt door musici uit andere orkesten die de instrumenten bespelen die in het orkest (nog) ontbreken.
Naast twee concerten per jaar in de regio houdt het orkest voor elk concert een studiedag en daarnaast eenmaal per jaar een kamermuziekavond.
De Muziekkring is een vereniging (KvK Hilversum: V417542) en de leden betalen € 26,- per maand contributie om de kosten van dirigent, huur van de repetitieruimte en van bladmuziek te betalen.

DONATEURS
Onze vereniging krijgt geen subsidie. Mede daarom zijn donateurs van harte welkom. Je kunt je hiervoor opgeven via het contactformulier op onze website www.demuziekkring.nl. Je wordt dan per e-mail over het orkest op de hoogte gehouden.

VACATURES
Het orkest is op zoek naar een hoornist, een hoboïst, een cellist en een bassist. Ook andere strijkers zijn van harte welkom. Je kunt na een maand op proef meespelen in overleg met de concertmeester en de dirigent. Heb je zin om mee te spelen, kijk dan op de contactpagina van de website www.demuziekkring.nl voor informatie.

CONTACT
Contactadres: Annette Thijs – secretaris
E-mail: via het contactformulier op www.demuziekkring.nl
Of telefonisch met Mevrouw G. Hermans: 06-27070421
www.demuziekkring.nl