amateurorkesten.nl

Goois Symfonie Orkest

Eindelijk weer een concert van het GSO
Beethoven en Dvorak staan op het programma bij het Goois Symfonie Orkest op zondag 31 oktober. In dit middagconcert in het MCO-gebouw, werkt het orkest samen met het Atlantic Trio. Het is het eerste concert sinds de Covid-lockdowns anderhalf jaar geleden begonnen. “Eindelijk kunnen we weer spelen,” verzuchten veel musici.
Het Goois Symfonie Orkest is de coronacrisis goed doorgekomen. Na lange periodes zonder repetities en concerten treedt het amateurorkest nu weer in vol ornaat op. Met een grote strijkersgroep, hout- en koperblazers en slagwerk is het een volledig symfonie-orkest.
Dirigent Joost Geevers leidt het orkest voor de pauze in Beethoven’s Ouverture ‘Egmont’ en in een selectie uit Antonín Dvorak’s Legenden. De Legenden zijn allemaal kortere stukken, met sterk wisselende tempi en stemmingen. Pareltjes uit de orkestliteratuur die zelden worden gespeeld, maar die even heerlijk zijn om naar te luisteren als de grote symfonieën van de Tsjechische meester.
Na de pauze komen er maar liefst drie solisten op de vloer van het MCO-gebouw. Het gaat om de leden van het Atlantic Trio: de Hilversumse violiste Janneke van Prooijen, cellist Ansfried Plat en pianist Bas Verheijden. Samen met het orkest spelen zij het Tripelconcerto van Ludwig van Beethoven. Dit grote werk heeft eigenschappen die we kennen uit veel composities van Beethoven. Het stuk is soms lyrisch, maar ook fel; intiem en grootschalig; regelmatig met zeer virtuoze passages voor de solisten. Het concert eindigt met een ware finale, als een eindsprint in de Tour de France.Programma
-L. van Beethoven: Ouverture ‘Egmont’
-A. Dvorak: delen uit ‘Legenden’
-L. van Beethoven: Concert voor viool, cello en piano, ‘Tripelconcerto’
(Solisten: Atlantic Trio. violiste Janneke van Prooijen, cellist Ansfried Plat en pianist Bas Verheijden. atlantictrio.info )
Goois Symfonie Orkest o.l.v. Joost Geevers

Zondag 31 oktober, 15 uur.

Kaartverkoop via www.gooissymfonieorkest.nl, of rechtstreeks via https://www.mcogebouw.nl/agenda/
Entree €15, jeugd tot 12 jaar gratis, 12-18 jaar €5.
Lokatie: MCO-gebouw, Heuvellaan 33, Hilversum