amateurorkesten.nl

Toonkunst Bussum

Toonkunst Bussum is een bijzondere vereniging, want zij omvat zowel een koor als een orkest, die nauw met elkaar samenwerken o.l.v. de dirigent Yiorgo Moutsiaras. Minstens twee keer per jaar treden koor en orkest gezamenlijk in een concert op. Sinds september 2012 is de vereniging verrijkt met een jeugd strijkorkest. Voor de jeugd vanaf 4 jaar organiseert Toonkunst Bussum jaarlijks een kinderconcert. Het orkest van Toonkunst Bussum repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in ‘Scala’ het gebouw van de Gooische Muziekschool, op loopafstand van station Bussum Zuid. Adres: Dr. Schaepmanlaan 8 in Bussum. Het orkest telt 33 muzikanten: 23 strijkers en 10 blazers. Voor informatie kunt u Wil Senden benaderen: 035-6235309, e-mail: orkest@toonkunstbussum.nl.
Per direct wordt dringend gezocht naar collega’s die de volgende instrumenten bespelen: 1e viool / 2e viool / altviool. Zie hiervoor: www.toonkunstbussum.nl

Meer informatie op: https://www.toonkunstbussum.nl

Kinderconcert “The Snowman” door het orkest van Toonkunst Bussum, o.l.v Yiorgo Moutsiaras

Datum: Zondagmiddag 2 februari 2020: twee concerten, resp. om 14.00 en 16.00 uur.
Locatie: Kleine Zaal van Theater ‘t Spant, Doctor Abraham Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum.

Raymond Briggs’s betoverende sprookje vertelt over een jongen die een sneeuwpop maakt; zijn sneeuwpop komt tot leven, en de twee beleven samen allerlei avonturen. Het verhaal is beroemd geworden door de vaak bekroonde tekenfilm The Snowman. Ook de filmmuziek, gecomponeerd door Howard Blake, is wereldberoemd geworden. Wie kent niet de song “Walking in the Air”? het 8-jarige zangeresje Emerald Rouse zingt hierbij de solo. Het orkest van Toonkunst Bussum voert de filmmuziek live uit bij de vertoning van de tekenfilm. Louise Römer vertelt daarbij het verhaal met de voor haar zo kenmerkende levendige voordracht.
Aan het begin van ieder concert worden de instrumenten van het orkest aan het publiek voorgesteld. Na het concert mogen kinderen uit het publiek het orkest inlopen, en alle instrumenten bekijken en uitproberen met hulp en uitleg van de musici.

Praktische informatie:
kaarten à 7,50 euro per persoon kunnen besteld worden via e-mail aan kc@toonkunstbussum.nl (om zeker te zijn van plaatsen is vooraf bestellen aan te raden). N.B. Aan de kassa is pinnen niet mogelijk.
Meer informatie op: https://www.toonkunstbussum.nl
Daar zijn ook foto’s te zien van kinderconcerten in vorige jaren.