amateurorkesten.nl

WELKOM

Welkom bij de Samenwerkende Symfonieorkesten Midden Nederland.

Wij zijn leden van amateurorkesten in het Gooi, de Vechtstreek en het Utrechtse. We bespelen een instrument in samenspel met anderen in een symfonieorkest. Dat betekent klassieke muziek voor blazers, strijkers en slagwerkers.

U kunt ons kleine symfonieorkesten noemen of grote kamerorkesten. De bezetting bestaat meestal uit twee fluiten, twee hobo's, twee klarinetten, twee fagotten, twee hoorns, twee trompetten, strijkinstrumenten (1e en 2e violen, alten, celli en bassen) en pauken. Bij uitvoeringen zijn er de nodige aanvullingen van trombones, harp of extra slagwerk. De amateurstatus betekent dat we er niet voor betaald worden en in onze vrije tijd musiceren.

Spelplezier en liefde voor de muziek staan dus voorop. Doordat we de gelegenheid bieden om te musiceren en ook openbare concerten geven, dragen onze orkesten bij aan het culturele klimaat in onze woonplaats.

Meer weten? Mail dan naar info@amateurorkesten.nl! Een bericht verstuurd naar dit adres komt bij alle aangesloten orkesten terecht. Heeft u vragen over de website en/of aanvullingen/wijzigingen voor op de website? Mail dan naar Els Elenbaas.

We kregen een dringende oproep van de FASO: SECRETARIS GEZOCHT.