Home Concerten Donateur worden Foto's (achter inlog) Ledeninformatie (achter inlog)

De dirigent

Repetitie met solist 2018

Dirigent: Paul van der Reijden
Paul van der Reijden (1960) studeerde viool en orgel in Utrecht en orkestdirectie bij Jac. van Steen. Hij is sinds 2003 de vaste dirigent van de HOV. Hij is een veelzijdig musicus dir optreedt als violist, organist, pianist, dirigent, componist en docent. Als viooldocent heeft hij een uitgebreide lespraktijk aan de muziekscholen van Woerden en Bunnik. Daarnaast dirigeert hij het Symfonieorkest Bloembollenstreek in Lisse, het blazersensemble 'Divertimento' in Leiden, is hij pianist bij het Millennium Mannenkoor en (alt)violist in verschillende kamermuziekensembles. Hij heeft diverse composities op zijn naam staan voor piano, orgel, verschillende kamermuziekbezettingen en orkest. Voor het 75-jarig jubileum van het orkest schreef hij de 'Sinfonietta voor de HOV'.
Vanaf 2010 volgde Paul jaarlijks de 'London Conducting Workshop' masterclasses. Vanaf 2015 was hij in St. Petersburg actief in de masterclasses van Alexander Polischuk, Sian Edwards en Mark Stringer met de St. Petersburg Chamber Philharmonic, en in 2017 en 2018 was hij finalist van de 'New York Conducting Workshop'.
Bij de HOV heeft Paul zich sterk gemaakt om de klank van het orkest en met name de strijkersklank te verbeteren. Door de manier waarop hij dit doet is hij mede verantwoordelijk voor de goede sfeer in het orkest.